Help, ik vind mijn werk niet leuk! Volg deze stappen en alles komt goed ;)

In de ideale wereld hebben we allemaal de perfecte baan met een goed salaris en veel vrijheid. Helaas is de realiteit vaak nét even iets anders. Hoe vaak hoor je mensen om je heen niet zeggen “ik vind mijn werk niet leuk, ben er echt klaar mee!” Ons advies: stop met zeuren, het is tijd om er iets aan te doen! Nu is ontslag nemen of op zoek gaan naar een nieuwe baan altijd een optie, maar probeer in de tussentijd deze tips toe te passen. Je zult zien dat het leven er direct een stukje beter op wordt!
  • 14/09/2017
  • door Nuon Sales Force

Verander je gedrag!

Heb je het gevoel dat je werkt onder je niveau? Of heb je een hekel aan je baas? Resultaat is meestal dat je motivatie nihil is en dat het eindresultaat van je werk ook stukken beter kan. Oplossing? Doe je best! Zet de knop om, lever kwaliteit af aan je leidinggevende, ondanks dat je misschien een hekel aan hem hebt. Waarom? Wanneer je je best doen voel je je ten eerste beter over jezelf en kun je meer van je werk genieten. Een win-win dus

Ga het "ik vind mijn werk niet leuk" gesprek aan

Het feit dat jij ongelukkig bent in je werk is voor niemand fijn: niet voor jou, niet voor je collega’s en niet voor je baas. Meestal is er meer mogelijk dan je in eerste instantie denkt. Misschien kun je andere taken op je nemen, of kunnen je uren worden aangepast. Dit weet je pas als je het gesprek aangaat! Natuurlijk moet je niet direct zeggen: ik vind mijn werk niet leuk, maar probeer aan te geven dat je open staat voor nieuwe uitdagingen en functies.

Zet doelen voor jezelf

Als je je verveelt of niet wordt uitgedaagd op je werk, zet dan persoonlijke doelen op voor jezelf. Let op: deze doelen moeten ambitieus én haalbaar zijn. Ben je bezig met een groot project? Deel dit op in kleine stukken waardoor je elke dag een klein doel behaald. Werk je in de sales? Probeer dan net boven je target uit te komen of zorg dat je een compliment krijgt van die lastige klant!

Vind iets wat je leuk vindt binnen je huidige baan

Tenzij je echt een grote chagrijn bent, is er vast iets wat je wél leuk vind aan je huidige baan. Probeer je op deze dingen te focussen. Ook al is het de lunch of de vrijdagmiddagborrel, er moet vast wel iets leuks zijn! Daarbij kun je proberen om andere (vrijwillige) taken bij je baan aan te pakken. Werk je als administratief medewerker? Misschien dat je taken kunt overnemen van de online marketeer of finance medewerker. Het doel is om nieuwe dingen aan te pakken waar je energie van krijgt en de ‘ik vind mijn werk niet leuk’ modus achter je te laten.

Verander je levensstijl

Hoe suf het misschien ook mag klinken: door goed voor jezelf te zorgen zal je merken dat ook je werk beter zal gaan. Als je bijvoorbeeld niet genoeg slaap krijgt, ben je extra chagrijnig voor die ochtendmeeting. Als je niet goed eet en niet sport, voel je je de hele dag sloom en traag. Kortom: zorg goed voor jezelf!

Vind je je werk nog steeds niet leuk? Misschien is de vacature verkoper consumentenmarkt of accountmanager klein zakelijke markt dan wel iets voor jou! Bekijk hier al onze vacatures.