5 redenen waarom jij je snel op sales vacatures moet gaan focussen

Veel starters op de arbeidsmarkt hebben geen flauw idee wat ze willen doen of missen nodige ervaring. Ervaren werkenden willen juist een nieuwe uitdaging maar weten niet welke dit dan moet zijn. Het antwoord? Sales! Nuon heeft een lijst met 5 redenen
  • 23/03/2017

‘Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging’

‘Ik weet niet wat ik precies wil’

‘Ik wil meer groeien’

Veel starters op de arbeidsmarkt hebben geen flauw idee wat ze willen doen of missen nodige ervaring. Ervaren werkenden willen juist een nieuwe uitdaging maar weten niet welke dit dan moet zijn. Het antwoord? Sales! Nuon heeft een lijst met 5 redenen opgesteld waarom jij je snel moet gaan focussen op sales vacatures.

1) Sales kun je leren

Of je nou net van je studie af komt, toe bent aan een carrièreswitch of al ervaring hebt: in jou schuilt een sales persoon. Onbewust ben je namelijk altijd bezig met verkopen: een advertentie plaatsen op een tweedehands verkoopsite of tijdens een sollicitatiegesprek. Als je openstaat voor nieuwe inzichten en bereid bent om steeds beter te worden middels salestrainingen zal ook jij een salestopper worden.

2) Sales verdient goed

In sales heb je vaak een basissalaris en een prestatiebeloning. Presteer je op je best, dan kun je maandelijks op een flinke bonus rekenen. Je hebt dus zelf invloed op de hoogte van je salaris.

3) Sales vacatures blijven altijd bestaan

In 2016 was 68 procent van de vacatures in Nederland gericht op marketing en sales (Yacht, 2016). Sales vacatures vind je in elke branche terug. Het voortbestaan van bedrijven is namelijk sterk afhankelijk van omzet gedreven door sales. Kortom: er is altijd werk.

4) Sales is goed voor je communicatievaardigheden

Een goede verkoper kan zijn ideeën verwoorden en anderen hiermee overtuigen. Een van de meest bruikbare vaardigheden die je leert in sales. Elk gesprek is weer een kans om je pitch verder te ontwikkelen. De eerste keer zal niet soepel gaan, maar bij de 100e ben je een natuurtalent. Oefening baart kunst!

5) Sales creëert van elke dag een nieuwe uitdaging

Elke dag ontmoet je nieuwe mensen, ben je onderweg, in beweging en werk je op diverse plekken. Het is altijd weer een verrassing wie de deur opendoet of de telefoon opneemt. Dat maakt het een uitdagende en dynamische baan.

Is sales de baan voor jou? Bekijk dan de sales vacatures bij Nuon Sales Force.