Werken bij Nuon Sales Force als Teamleider

Mike, Teamleider Consumentenmarkt Utrecht, zat in het leger voordat hij bij ons kwam werken als verkoper. Waarom heeft hij toen voor Nuon Sales Force (NSF) gekozen? "In het begin was ik sceptisch, maar nu kan ik mij geen leukere baan wensen." Lees het interview hier.
  • 06/02/2018
  • door Nuon Sales Force
  • Lees het interview met Mike

Vertel iets over jezelf en jouw functie

"Als teamleider ben ik verantwoordelijk voor het team verkopers in Utrecht. Ik begeleid de verkopers en zorg ervoor dat ze met een leuk en goed gevoel het veld in gaan waardoor ze goede prestaties kunnen leveren. Maar ik houd bijvoorbeeld ook sollicitatiegesprekken met potentiele verkopers."

Hoe ben je bij NSF terecht gekomen?

"Ik zat in het leger en door blessures moest ik weer “terug de burgermaatschappij in”. Toen ik ook nog een kindje kreeg, moest er wat gebeuren. Ik had goed contact met verschillende intercedenten bij het uitzendbureau en liep wekelijks bij hen binnen om te kijken naar mogelijkheden. Op een gegeven moment opende NSF een nieuwe vestiging in Arnhem waar ze verkopers voor zochten en ik had niets te verliezen dus mocht het proberen. Ik bleek er heel goed in te zijn en verdiende veel dus ben nooit meer weggegaan."

"Ik heb veel verschillende banen gehad hiervoor, maar dit is wel echt de leukste. "

Waarom heb je toen voor NSF gekozen?

"In het begin was ik er wel sceptisch over, maar toen ik eenmaal was begonnen, kon ik mij geen leukere baan wensen. Hele dag praten met mensen en dan iemand ervan overtuigen dat hij moet overstappen naar Nuon. Uiteindelijk wordt hij er zelf ook nog beter van dus wat wil je nog meer? Ik heb veel verschillende banen gehad hiervoor, maar dit is wel echt de leukste. Je maakt echt de gekste dingen mee."

Wat is het gekste dat je ooit hebt meegemaakt?

[grinnikt] "Ga ik niet vertellen. Sommige dingen kun je beter voor jezelf houden…"

Dan laten we dat in het midden. Vertel eens hoe het proces is gegaan van verkoper naar teamleider.

"Vijf jaar geleden ben ik begonnen als verkoper en na 3 maanden kon ik doorgroeien naar verkoopleider in het veld. Na anderhalf jaar werd ik fieldmanager dus gaf ik ook trainingen aan verkopers. Ik was ook de allereerste fieldmanager ooit binnen Nuon Sales Force. Een paar maanden geleden werd ik teamleider Utrecht. Mijn proactieve houding heeft hier echt een belangrijke rol in gespeeld, maar ik heb ook goede begeleiding en training gehad vanuit NSF."

Wat maakt werken bij NSF leuk?

"Vrijheid. Jezelf kunnen zijn. Ik ben altijd mezelf of je het nou leuk vindt of niet en als je bij mij in het team zou werken, mag je ook altijd jezelf zijn. Daar ben ik een groot voorstander van. Plezier staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ga elke dag met plezier naar het werk en dan heb je een goede baan."

Hoe behoud je het plezier in je werk?

"Ik heb altijd gezegd als ik ergens stop met ontwikkelen, is voor mij het plezier er wel vanaf. In principe kun je in dit werk je altijd blijven ontwikkelen, ook als je langs de deuren blijft gaan. Communiceren, luisteren, lichaamstaal. Daarom geef ik mijn team ook regelmatig mijn ervaringen mee. Mijn voordeel is dat ik heb meegelopen en mijn team dus weet dat ik die ervaring heb."

Waar zoek je naar in verkopers?

"Inzet en een bepaalde motivatie. Ik had natuurlijk mijn zoontje als motivatie, ik moest heel snel iets opbouwen. Ik heb nu bijvoorbeeld ook een jongen aangenomen met een wereldse motivatie. Zijn vrouw en kinderen zitten nog in het buitenland en die wilt hij hierheen halen. Wat is nou een betere motivatie? Ook al is het dan misschien iemand die in eerste instantie niet de beste verkoper is, je weet gewoon dat het iemand is die 300% zal geven om te slagen. Er zijn hier genoeg mensen die hem kunnen begeleiden om een topverkoper te worden."

Mike wil halverwege dit jaar zijn team met minimaal 15 mensen uitbreiden. Ben jij gemotiveerd, een echte doorzetter en woonachtig in de provincie Utrecht? Solliciteer dan nu als Verkoper Consumentenmarkt in de regio Utrecht!