Een interview met Dwight: verkoopmedewerker consumentenmarkt bij NSF!

Benieuwd hoe het is om te werken bij Nuon Sales Force? Lees dan dit interview met Dwight: een 33-jarige NSF verkoopmedewerker consumentenmarkt. Dwight werkt sinds 14 maanden fulltime in de regio Utrecht.
  • 05/07/2017
  • door Nuon Sales Force

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het psychologische spelletje vind ik het leukste. Je krijgt aan de deur bij de (potentiële klant) over het algemeen veel ‘nee’ te horen, dan is het de kunst om toch de interesse te wekken. Bij NSF leer je een aantal salestechnieken waaronder het creëren van stiltes, dit werkt echt ontzettend goed. Het geeft een kick als je van de ‘nee’ een ‘ja’ hebt weten te maken.

Waar heb je het meest van geleerd?

In het trainingsprogramma krijg je veel salestechnieken, daar heb ik het meeste van geleerd. Ik leer nog steeds van deze trainingen! En natuurlijk door uren te maken: je leert van elke fout.

Had je al sales ervaring? Zo ja, hoe opgedaan?

Nee. Ik werkte hiervoor in een koffiezaak dus dit is mijn eerste salesbaan. In de horeca heb je ook veel klantcontact en wordt er hard gewerkt, deze vaardigheden had ik dus al opgedaan.

Omschrijf werken bij Nuon Sales Force in 4 woorden

Gezellig, uitdagend, salaris mogelijkheden, vrijheid.

Waarom ga jij elke dag weer met een lach aan het werk?

Iedereen heeft natuurlijk weleens een slechte dag, maar tijdens de dagelijkse kick-off op kantoor gaat de knop echt om. Er heerst een onwijs goede sfeer, als je vanuit de kick-off het werkgebied in gaat heb je gegarandeerd een lach op je gezicht.

Werk je voor een doel? (auto, droomhuis, droomvakantie)

Momenteel ben ik aan het sparen voor een nieuwe auto.

Wat zijn je ambities? (binnen NSF of daarbuiten in de toekomst)

Uiteindelijk is mijn droom om iets voor mijzelf te beginnen. Ik weet niet direct wat ik wil doen, maar ik geloof dat ik mijn saleservaring goed kan inzetten in mijn eigen bedrijf.

Hoe zorg je ervoor dat je na een dag met ‘slechte’ resultaten toch weer ‘energie’ krijgt om door te gaan?

Vergeten! Als ik een dag helemaal niets heb geschreven is het de kunst om je zelfvertrouwen weer terug te pakken en er weer met frisse moed tegen aangaan. Het helpt ook dat wij elkaar motiveren. Ik ben erg resultaatgericht en ik wil altijd winnen. Als iemand op een dag erg goed scoort dan wordt dat vaak gedeeld. Dan word ik gebeld door een collega met het bericht ‘ik heb al x aantal sales vandaag!’ Zodra ik dat hoor dan denk ik direct ‘ik moet echt aan de bak’, uiteindelijk wil je iedere dag de beste zijn!