De Nuon Sales Force ervaring van Joop: verkoopleider consumentenmarkt!

Mogen we je voorstellen aan Joop Lebbink: Verkoopleider Consumentenmarkt in de regio Noord-Holland. Joop werkt al ruim 3 jaar bij Nuon Sales Force en is dé gangmaker op de werkvloer. Benieuwd naar Joop zijn ervaringen bij Nuon Sales Force? Lees dan verder!
  • 25/08/2017
  • door Nuon Sales Force

Waarom heb je gekozen voor NSF?

Ik werkte hiervoor als ballonen jongen. Dan maakte ik ballonnenbogen of moest ik naar een trouwerij om ballonen aan te leveren. Hier was ik op een gegeven moment klaar mee. Ik had mij ingeschreven bij uitzendbureau Startpeople en zij hebben mij verteld over NSF. Ik was direct enthousiast en ben niet lang daarna begonnen met werken als verkoper consumentenmarkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Vrijheid! Je bent vrij om zelf je dag in te delen. Het is geen saaie negen tot vijf baan. Daarnaast zijn de collega’s top. We zien elkaar ook buiten werk en gaan dan een hapje eten of de kroeg in. Een aantal keer per jaar is er ook een groot event georganiseerd vanuit NSF. Vorig jaar zijn we bijvoorbeeld gaan varen.

Waar heb je het meest van geleerd?

Ik heb vooral veel geleerd door uren te maken. Ik werk hier nu 3 jaar en in deze periode is er een trainingsprogramma opgezet. Ik zie dat mijn nieuwe collega’s hier onwijs veel aan hebben, maar dit was er 3 jaar geleden nog niet. Ik heb het vak mijzelf aangeleerd. Dit is blijkbaar goed gegaan want ik ben nu salescoach waarbij ik het aanspreekpunt ben voor mijn team.

Had je al sales ervaring? Zo ja, hoe opgedaan

Nee, ik had voor NSF geen ervaring in sales.

Omschrijf werken bij Nuon Sales Force in 4 woorden

Plezierig, vrijheid, groei, zelfontwikkeling. Misschien is geld een voor de hand liggend antwoord, maar dit is voor mij niet het belangrijkste. Het is natuurlijk wel een extra boost als je ’s avonds thuis komt en weet dat je die dag super goed hebt verdiend, maar dit is niet de reden dat ik bij NSF werk.

Waarom ga jij elke dag weer met een lach aan het werk?

Ik heb het hier onwijs naar mijn zin. Er werken leuke mensen die naast collega’s ook vrienden zijn geworden. Het leukste van de dag is de kick-off, iedereen is bij elkaar en je wordt echt even wakker geschud voordat je op pad gaat.

Hoe zorg je ervoor dat je na een dag met resultaten toch weer energie krijgt om door te gaan?

Snel het café in en vergeten! Ik geef mijzelf altijd 10 minuten om mij slecht te voelen, dan relativeer ik alles.

Je werkt al 3 jaar bij NSF, denk je dat je nog lang blijft?

Zeker! Ik merk dat ik erg ben gegroeid. Ik heb veel geleerd van mijn ervaren collega's. Ik merk nu steeds meer dat ik degene ben die vragen krijgt van nieuwe collega’s. Ik word dan ook regelmatig ingeschakeld om te helpen. Dit geeft extra motivatie en plezier in mijn werk.

Enthousiast geworden van de verhalen van Joop? Check dan de vacatures voor verkoper consumentenmarkt en accountmanager klein zakelijke markt.